Pust..

Fick med mig två stora väskor hemifrån imorse när jag skulle till stan. Rätt slititg att dra med sig i alla trappor i skolan men som tur är har jag mamma i sundsvall så jag kunde lämna väskorna där och efter skolan var slut och jag hade varit och handlat på stan fick jag skjuts av Enar hem. Gud vad glad jag blev! Hade inte orkat gått upp hit.

Men nu är jag hemma och ska snart sticka på träning. Imorgon ska jag vara på skolan hela dagen och göra klart examinationsuppgiften.

Har inget vettigt att skriva. Men ni får ha en fortsatt bra dag. Blås inte bort!

I´m blowing away

Är rätt seg idag, riktigt trött är jag. Det blev mittis ändå. När Sara frågade kunde jag inte stå emot eftersom jag inte har träffat hon och Denise på.. hur länge som helst. Och nu saknade jag dom! och vi hade en jättekul kväll. Dock gick klockan alldelles för fort.


   


Imorse åkte vi upp till Nybo och hälsade på och dit kom även Johans mormor och morbror och moster. Sedan åkte vi hem och städade och var duktig :) Ikväll blir det film, antingen hos Peter eller här hemma, någonstans iallafall.

Imorgon drar jag till Sundsvall igen. Den här gången blir jag nog kvar i två veckor.

Ha det så bra!

Come let´s pray for the weekend

Helgen har nu börjat för mig. Efter grupptentan idag slutade jag, åkte hem och sitter här nu och äter lunch, sedan ska jag åka (buss) ut till birsta, spännande eftersom jag aldrig har åkt buss själv. Där ska jag shoppa tills familjen kommer dit, sedan ska vi käka på o´learys och sedan gå på Mamma mia!. Det kommer bli en jättekul kväll. Sedan åker jag med dom hem ikväll efter bion.

Det är nog bäst jag skyndar mig om jag ska hinna köpa allt jag har planerat. Puh!
Hörde av Frida att det var mittis imorgon, men det känns som.. att jag inte orkar. Nästa helg blir det förhoppningsvis klassfest så jag laddar nog inför det. Fast jag vet ju aldrig, jag är ju i Ånge.. och där kan allting hända (!?).

Ha det så bra. Återkommer under helgens gång.


Onsdag

Nu har jag precis kommit hem ifrån stan, stack ner dit med några i klassen inna vi drog oss hemåt. provade även en dunjacka på BikBok, såg ut som ett tält, nej, den dissar jag, ska testa Everest dunjacka imorgon tror jag. Sedan behöver jag prova skor!

Ikväll ska jag hem till Lina, dricka vin och bara mysa och prata. Dit kommer också Emilie, Malin och Camilla. Imorgon får det bli sovmorgon innan vi tar oss an trycksaksuppgiften.

Nu har böckerna till kursen tidningsdesign skickats ifrån Adlibris fick jag just ett mail om, Trevligt. Och toppen att det kommer i b-post för då tar det kortare tid. Vi har introduktion på tidningsdesign på Måndag förmiddag tror jag. Det blir nog en skitkul kurs! Längtar!

Någon som vet var man kan köpa InDesign till billigast pris?!
Måste ha det!

Kram!

Walking on sunshine

Tog en långpromenad när jag vaknade imorse, det var jätteskönt väder, sol och vindstilla och ca. 5 grader, perfekt att ta en promenad helt enkelt.  Nu ska jag göra mig iordning och sticka på skolan och fortsätta med min trycksak.

Ha en bra dag!

Like old times..

Hade massor av bilder på min externa hårddisk. Här är några gobitar som jag själv tycker värmer i hjärtat:





Usch, nu fryser jag, så nu ska jag krypa ner i sängen och tända massor av ljus.
Sov gott.
En rad till Johan också:
Du är min prins :) Love.



 

Skor

Jag är -som tidigare sagt- i behov av skor. Så imorgon ska jag ta tag i saken och gå ner på stan och prova skor efter skolan. Mina Keds blev skitiga när det spöregnade förra veckan så dom är hemma i Ånge och väntar på att någon ska tvätta dom. Så nu är jag lite kinkig och behöver nya skor.

Nu har det börjat blivit riktigt kallt ute också. Köra med mössa, vantar och en stor halsduk när jag ska någonstans. Imorse när jag skulle till skolan var det 4 grader! Usch.

Här kommer lite mer saker jag vill ha:
(..man kan ju drömma.)



Huvudvärk

Det är sällan jag har ont i huvudet nuförtiden. Hade det jätteofta förut. Men idag slog huvudvärken till igen, och usch vad ont jag fick, har ont fortfarande, känns som att det kommer ifrån nacken. Fösöker träna nacken så fort jag är på gymmet för att bygga upp så att jag inte får belastningsskador nu när vi arbetar mycket vid datorn. Men det tar ju tid att bygga upp sånt.

Klev upp tidigt imorse bara för att få saker gjorda innan jag hade handledningsmöte 9.20. 8.00 var jag på skolan och började klippa, klistra och bestämma typsnitt, format m.m. Jag tror han tyckte det var bra som jag hade tänkt, men jag vet inte riktigt.. Han log iallafall. Han hade varit lika tyst med alla.. Sedan satt jag till halv tre. vilket är sex timmar vid datorn.

Sedan drog jag in till stan för att köpa specialpapper för min trycksak, samt en penna för att rita med så jag sedan kan skanna in det jag har ritat och lägga det i min trycksak. Hoppas det blir bra.

Köpte även två korgar på Hemtex, runda med lock på, ska köpa en till som är mycket större för att ha hårblåsen, plattången, borstar m.m. Det blir nog finfint.

Nu ska jag laga middag.
Sedan blir det plugg, handla mat och träning.

Soligt

Underbart väder, så pass underbart att jag gick upp och tog Mosters hund med mig och tog en långpromenad. Hur skönt som helst. Sedan fick jag träffa min andra moster & morbror som var på besök innan dom skulle vidare. Kul! :)

Nu har jag gjort klart
det jag hade skrivit på schemat att jag skulle göra idag inför trycksaken. Sitter och dricker te och kollar på IKEA, ska nämligen dit och handla på fredag. Och i Birsta City också. Ska köpa en svart dunjacka och SKOR! Är i behov av det, tycker jag.. Stövlar, ankelboots, streetskor, ja tack!

Nu ska jag plugga till tenta två den här veckan. Sedan ska jag på dans på friskis ikväll. Känns som den här veckan kommer gå fort med allt eget arbete. Jiippie! Och på fredag blir det bio och middag på O'learys!




Hösten är underbar när solen skiner och alla dessa vackra färger.




Min första tenta

..är avklarad. Det känns bra fakitskt. Som att jag hade pluggat på rätt saker. Nu laddar jag inför trycksaksuppgiften och språktentan på Fredag. På fredagkväll ska jag fira efter denna jobbiga vecka.

Var på Helex förut och kollade upp det där om dansen med stolarna som jag hade hört dom skulle starta, hade blivit ett litet missförstånd tror jag. För dom skulle bara köra en lektion till den här terminen och sedan fick dom se när dom startade igen för hon som höll i dansen ska få barn i januari. Synd. Ella ja, kul för henne men tråkigt för mig. För det hade jag velat gått på. Men jag ska nog anmäla mig till lektionen som är kvar den här terminen. JAG VILL DANSA!

Nu ska jag skissa klart på min trycksaksuppgift sedan ta en långpromenad runt Sidsjön. Underbart väder idag!

Ha en bra dag!

Det är få..

Det är få låtar som får mig att lyssna på dom om och om igen. Mest danslåtar, såklart. Men den här, jag vet inte, det var något speciellt.. Njut!



Tillbaka i Sundsvall

Nu är jag tillbaka i Sundsvall. Blev en långfika på Barista innan vi drog oss hemåt. Var och handlade mjölk innan jag tog mig an den jobbiga backen med all packning. Men det gick bra. Skulle nyss packa upp väskan med kläder, mat m.m. Maten som mamma hade skickat med var wook och kyckling i en burk och tsatsiki i en annan. Såklart hade tsatsikin läkt ut på en kofta så nu måste jag fråga moster om jag får låna tvättmaskinen.. Usch vilken otur!

Nu ska jag göra middag och plugga hela kvällen lång.

Ge mig en Mac..

White



..nu, ja tack. Jag kan ta den dyraste om du nu vill ge mig en.
Säg bara till när den levereras så jag är hemma och hämtar den!

Blev kär i Mac efter jag kom på Mittuniversitetet på mitt program där vi bara använder Mac. Hur lätt som helst. Tycker den är överlägsen en vanlig dator. Den är speciellt användbar inom vårat område också. Jag behöver en till min utbildning. Det ska jag säga till mina föräldrar.. tror ni dom går på den? Skulle inte tro det. Synd.

Nu ska jag återgå till pluggandet.
Blir plugg hela kvällen. Sedan ska jag se Lilla landet lagom med Josefin Bornebush, älskar hon! ja, jag har lovat att vara chaufför en sväng till T-hammar också till min syster. Känns som man måste ställa upp när man väl kan:).

KRAM

Önskelista: IKEA

KORT Konstkort
INGOLF PallHEMNES Toalettbord med spegelBASTANT KistaSYNOPS Dekoration, dansareIKEA STOCKHOLM SkålAGEN SkärmväggALLAMÅLA Tidningsställ

Solig dag

Tog en kort promenad imorse eftersom det var underbart väder. Nu skulle jag anmäla mig till fredagens tenta, men det funkar inte.. Dåligt. Nu ska vi snart äta nybakad äppelpaj som mamma har gjort. Mums.
Imorgon åker jag tillbaka. Ska ta en långfika och diskutera tentan med några tjejer.

Ha en bra helg, själv får jag se hur min blir..

Home

Nu är jag hemma. Det blir en lugn kväll, ska plugga hela kvällen tror jag, kanske kolla lite på tv och umgås med familjen också. Inget annat. Känns faktiskt lite onödigt att jag åkte hem. Dock var jag väldigt duktig och satt och pluggade på tentan och skissade på tåget hem. idag har jag inte så mycket att skriva om.. Är rätt trött. Nu ska jag gå och packa upp min saker och slänga in en tvätt.

Ha en bra kväll alla mina vänner!

Isärskrivningar

Nyss hemkommen ifrån en runda på stan. Skulle köpa present åt min kusin som fyllde år igår och så köpte jag själv ett par korta mysbrallor. Skapligt trött efter skolan idag. Första hade vi annonser 8.15-12 och sedan hade vi föreläsning 1,5 timma. Pust & stön. Men det var rätt snabbt avklarat, bara det att man får lite ont i huvudet efter en hel dags, så pass, hård koncentration. Jag får nog vänja mig.

Iallafall så fick pappa mig på bättre humör för en stund sedan då jag fick ett mejl med roliga särskrivningar som synts runt om i landet:

I  en elaffär i Tyresö kan man köpa en RAK APPARAT Undrar om de har
böjda  också?

I  godiskiosken kan man vid juletid inhandla: Skum  Tomte

"Student  plakat, monterad och klar"
Verkar rationellt. Antagligen lämnar man in sin  student på morgonen
och hämtar ut honom eller henne på kvällen,  färdigfestad och  klar!

Sett  på en skylt på en korvkiosk: "Vi tar inte emot 1000 lappar!" Upp till
999  samer går alltså  bra...

En  ung civilingenjör skriver om sina arbetsuppgifter:
"Jag arbetar en hel del  med fel analys."
Det verkar väl  onödigt.

På  ett kondis i Jakobsberg kan man köpa en både munter och berusad smörgås:
glad packad räkmacka  35.00kr

Sett  på skylt i centrala Lund: Sjuk gymnastik
Man frågar sig vad de sysslar med  på ett sådant  ställe...


Föreläsaren vi har i språkriktighet påstod att vi som "kan" sånt här skrattar åt det medan dom som inte ser felet inte skrattar ett dugg åt det. Må hända, men med lite logik tror jag alla har det där i ryggmärgen. Annars.., förlåt om vi har roligt på er bekostnad!

Nu ska jag laga sen middag (idag igen) sedan sätta igång med pluggandet på allvar.

Imorgon åker jag hem! :):)

Idol

Sitter och hör Idol i bakgrunden. Ska nog sätta mig och kolla lite och få ett gott skratt innan jag pluggar lite.

Hade workshop idag och gjorde ett häfte med Emilie och det gick rikigt bra, faktiskt, hade dock en väldigt tight deadline. Men det var kul. Och lärorikt. Efter redovisningen & extra justeringar hade jag inte ätit på sex timmar, så jag var väääldigt hungrig. Cyklade med skakiga ben på Coop i Nacksta och handlade och orkade sedan inte cykla uppför alla backar så jag fick gå med cykeln och matkassen. Men nu har jag ätit och är mätt och belåten.

Nu ska jag gå igenom alla anteckningar till tentan. På söndag ska jag och några tjejer ifrån klassen fika på barista och prata lite om tentan så att alla har fattat ungefär lika. Så vi inte får en chock på Måndag.. Men det kommer jag säkert få ändå. Suck.

Min nya mössa:



Trött

La mig sent igår, blev att jag låg och läste boken. SKa läsa klart den nu. Behöver absolut inte kliva upp halvåtta men jag vaknade då iallafall och kunde inte somna om.. Så nu har jag börjat skissa på utseendet på min trycksak.. Får se hur det blir. Det är krångligare än vad man tror ska ni veta ni som inte håller på med sånt här.. Men det går nog bra!

Skulle ha gjort om den här sidan också? Kanske gör det ikväll om jag hinner mellan allt pluggande..

Tills dess, ha det bra!

Min första tenta

Inget att ropa Tjohej åt men det ska bli skönt att få den avklarad. På måndag är den och nästa på Fredagen därpå. Första tentan är om Typografi som vi har läst om nu i någon vecka. Sitter nu och plöjer mig igenom Typografisk Handbok. Ska ha läst hela boken tills på måndag. Snart klar som tur är. Känns bra att komma igång riktigt nu.

Efter skolan gick jag ner på stan en snabbis för att handla lite mat och vantar (blev en mössa till också). Det är så kallt nu så jag behöver faktiskt det!

Nu ska jag koppla in datorskärmen och tangetbordet till bärbara.. Skönt så man slipper använda det här lilla tangetbordet och musplattan..

Sedan ska jag på träning på Friskis.. Skönt!

Krya på dig Älskling!

kram

Grått & trist

Varför måste det vara grått ute? Jag gillar hösten med dessa fina färger, myskvällar och allt vad det innebär men det känns gråare än någonsin. Vad har hänt? Vi klär oss som om det vore november. Såklart för att vi måste det men det känns lite tråkigt att missa det fina med hösten. Och när man kliver upp tidigt känns det inte speciellt motiverande heller. Jag vill ha en solig färgglad höst..

Nu ska jag äta frukost och sticka ner på skolan sedan.

God Natt

Nu är jag tillbaka till Sundsvall för en veckas studier. Har varit duktig idag och läst halva boken som vi ska ha läst tills tentan. Känns skönt att inte behöva tänka att jag måste läsa den sedan när den är färdigläst.

Nu ska jag packa upp mina saker och hoppa i säng. Imorgon ska vi köra Indesign hela dagen. Skönt, tycker det är så roligt. Gjorde lite mer än vad vi skulle förra gången så det känns bra tills imorgon. Då kan jag reptera så allt går in i huvudet. På onsdag har vi Workshop, vad nu det innebär.

Lägger upp en bild ifrån pubrundan i onsdags med hippie-tema..




Mitt dåliga jag

Jag är en dålig bloggerska. Fixar inte internet dit jag flyttar och skiter i bloggen på helgen när jag väl har tillgång till internet.

Men nu.. Nu har jag fixat mobilt bredband så nu kan jag blogga varifrån jag än är. Jag provade detta i bilen påväg hem i Lördags och faktiskt, jag kunde sitta på internet samtidigt som jag åkte bil. Rätt häftigt tycker jag medans jag håller med om att jag kanske är sent med i utvecklingen inom den nya tekniken. Men vad tusan nu är det fixat iallafall.

I fredags var jag och Johan och åt på Biteline, jättemysigt hade vi det. Satt där i två timmar och pratade och myste. Sedan stack vi på bio; Batman - The Dark Knight. Vi fick en tvåsittssoffa i bion, vilket är väldigt mysigt. Vi satt som en kung och drottning där uppe. Och filmen var jättebra. Synd att Ledger är död, han var hur bra som helst att skådespela.

På Lördagen åkte vi ut till Birsta för att handla blommor till mamma som fyllde år, cykellås (så jag kan ta cykelns till skolan), och lite annat. Sedan gjorde Johan lunch åt mig innan vi begav oss hemåt. Ett stopp i stugan först för att hälsa på Mormor, Inga-lill och Enar som var och hälsade på Mamma, Pappa & Ellinor i stugan. Vi fick i oss en tårtbit också för att fira mamma i förskott.

Igår fyllde mamma år, vi överraskade henne med paket på sängen och sedan åt vi tårta, igen, och sedan gjorde pappa middag och jag fruktsallad till efterrätt. Sedan stack jag och Johan till Peter & Petter och kollade på film.
Sedan hem och sova efter en underbar helg med min älskade Johan.'

Jag har ett underbart liv.


Snabbis

Är inne en snabbis bara, ska åka till nybo och hälsa på svärföräldrarna, var evigheter sedan jag var där! Soligt och fint väder ute idag med. Drar på mig min nya jacka, den blir perfekt! Förstod att jag skuell ha användning för en sån där jacka! Måste visa två nya saker som jag har köpt:
Min tvättsäck som är som en tvättmaskin:



..och min nya kalender:



Och dom här blommorna fick jag av johan i onsdags :)


Skit

Jäkla skit, nu råkade jag förstöra hela designen på min blogg!
Bra gjort!

Har inte tid nu, ska laga mat nu.

Min önskelista: skor!



Solig Lördag

Idag lyser solen, dock är det kallt i skuggan och vid 10tiden var det bara 4 grader ute! Och det är bara september för tusan! Nu är jag hemma i Ånge. Kom hem igår och då var jag och åt med Johan och hans kompisar på mittis sedan spelade vi spel och kolalde på film hos Peter, Jag spöade killarna på Blokus!

Idag har vi inte gjort mycket, gick ner och handlade lite tills middagen och te som jag ska ta med till Sundsvall, saknade det på morgonen! Nu håller Johan på fixa min bärbara som jag ska ta med till sundsvall. Sedan ska vi göra en god middag med kyckling bland annat. Ska bjuda han på lite öl också tror jag, själv dricker jag nog vin.

Kram

Första dagen

Första dagen gick sådär. Programansvarige ringde mig och frågade vart jag var för då hade hon tydligen sagt en tid åt mig när hon ringde och sa att jag hade kommit in.Shohej! Tror dom att man lyssnar på alla detaljer när man har fått reda på för en sekund sedan att man ska tydligen bli sundsvallsbo i tre år och leva på studiebidrag och förändra sin levnadsstandard. Inte jag iallafall. Men jag kom bara en kvart sent då eftersom jag hade åkt bil och skulle bara hitte en parkering när hon ringde.

Sedan var jag på min första föreläsning; Typografi. Intressant, men mycket detaljer.
Och till sist hade vi Datorintroduktion på Mac-datorerna och till vårat system. Det gick bra till slut..

Efter skolan stack jag och några tjejer till Kårhuset där det var mässa och bjöds på buffé. Dock åt jag inte maten men jag hann vinna en filt ifrån IKEA-montern så den ligger i mitt studentrum nu och väntar på att jag ska komma dit och packa upp den som alla mina andra saker. Ska åka tåg till stan klockan nio nu för att gå upp och göra iordning lite där sedan ska jag och en tjej mötas för att gå tillsammans till Ölympiaden (insparken) som ligger uppmot Sidsjön, vilket är väldigt nära där jag bor..

Imorgon har jag en till föreläsning, Typografi där med, sedan slutar jag.

Ha en bra helg om jag inte hinner skriva något mer.. :)

Regnet öser ner

Det har regnat/duggat konstant sedan jag vaknade imorse.. Jag tycker synd om Johan som måste vara utomhus när det är såhär dåligt väder! Gick ner på bokhandeln för att beställa böcker, ska ner sedan och kolla hur mycket kalaset kommer att kosta och nu har jag även pratat med Inga-lilla så jag bor nog där första månaden iallafall. Dom är så snäll hon och Enar! Det där blir perfekt inna jag hittar en lägenhet som jag trivs med.

Imorgon tar jag med lite saker och åker bil ner eftersom jag slutar 17.00 vilket innebär att jag inte skulle komma hem för ens efter tolv på natten om jag skulle åka tåg. På torsdag sover jag över där.. och så blir det nog att vi åker ner med sakerna till helgen. Och så måste jag ut och storhandla mat och sånt också :/

Imorgon får jag min almanacka som jag har beställt, synd att jag inte hinenr få den innan jag åker ner. Men det blir nog bra det där..

Nu ska jag åka på träningshuset och träna.

Kram

Sundsvall nästa

Igår blev det shopping, jag köpte jeans, jacka, smink, kökshanddukar, ett jättesnyggt therör ifrån Granit, ett block och tre pennor även dom från granit sedan fick jag ett durkslag, 10 galgar och en tidskriftssamlare av mamma.

När jag satt på makeup-kursen ringer mittuniversitetet och vill erbjuda mig en plats på Grafisk Design och Kommunkikation, jag fick svälja glädjeskriket som är på väg ut och tackar så hemskt mycket ja. Usch vad lycklig jag är nu! Jag ska flytta till sundsvall och gå den skolan jag aldrig trodde skulle få gå, iallafall inte det programmet. Nu väntar 3 år i Sundsvall. Jag börjar imorgon med Typografi 1 imorgon.

Jag hoppas också att Johan flyttar efter så snabbt som möjligt så jag inte behöver vara ifrån han så mycket :) Imorgon skulle vi kolla på boende, jag och tjejen som ringde till mig. Kanske blir att jag bor hos min moster ett tag först i hennes studentrum.. Jag ska ringa och prata med hon idag, ska även ner nu på bokhandeln och beställa hem massor av böcker!

Kram


RSS 2.0