Fullmatad

Nu har jag slängt i mig köttfärssås idag igen, hade så mycket över så det fick bli min middag idag också.
Idag satt vi som sagt och redigerade dagbladet, vi kom rätt så långt och vi blev rätt så nöjda men arbetet forsätter imorgon efter föreläsningen om färgernas betydelse.. Tidig morgon, pust.

Nu ska jag ta en långprommis och sedan gå och handla mat.

Ha en bra kväll!

Tisdag

Redo för en heldag vid datorn. Idag har vi bara eget arbete och jag ska dels förbereda min intervju med en person som jobbar inom grafiska branschen, dels jobba med Emilie och göra uppgift 1: göra redesign på Dagbladet. Det blir nog kul.

Tack för att du finns Johan!


Redesign

Två nya uppgifter på halsen. Nu inser jag att vi kanske borde ha njutit mer innan. Men vadå, det är ju kul det här, dock känner jag inte starkt för att skriva. Det var längesen och jag vill helst redigera och kritisera, like it a lot! Jag och Emilie tog oss i kragen och började på en gång med den ena uppgiften: att göra en redesign på Dagbladet. Vi köpte Dagbladet oh fikabröd och gick hem till henne och sedan satt vi där och kritiserade och hyllade vissa delar i någon timme. Sedan kändes inte alls så mycket klokare, men vi ska fortsätta imorgon så då blir nog bättre.

Nu ska jag äta sedan ska jag och Lina gå på dans! Saknar dansen något så fruktansvärt!

Utlandsresa

Jag fick smått längtan efter att åka utomlands igen. Nu har jag föreslagit detta för Johan och det känns som båda vill åka. Jag vill gärna sticka redan imorgon men vi håller oss till sommaren iallafall. Dock vet jag inte om det går att boka nu för det är nog lite tidigt. Men jag vill vill vill! Vi hade det så UNDERBART sist. Så fort det kommer gå att boka så ska jag tjata på Johan. Det är nog inte såå svårt att övertala honom. Vi fick mersmak för det där.



Jag älskar att resa. Förberedelserna, packningen, resan, nervositeten, flygningen, atmosfären, badet, maten, hotellet, solen, allt! Det ska bli spännande att se vart nästa resa blir. Jag skulle gärna kunna tänka mig att åka tillbaka till dom länderna jag har varit i men det vore kul att upptäcka något nytt tillsammans. Det känns lite speciellt då. 

Mina skor

Måste köpa en sån där kluns som man kan koppla in flera usb-kablar samtidigt, det här går inte, har ju bredabndet i ena och grejjen till trådlösa tangetbordet och musen i andra och om jag ska koppla in kameran så får jag välja vilken jag ska ta bort; musen och köra på bärbara datorns lilla musplatta eller ta bort internet. Och nu orkade jag ingetdera så jag tog en bild på mina nyss inköpta skor ifrån deras hemsida: Voilá!



Klant

Läste väldigt dåligt på schemat, eller så läste jag inte alls. Kom till skolan och skulle ha lektion, felet var bara att det var fel klass som var där. Jag började 13.15 och inte 8.15 som klockan var när jag kom dit. Suck. Tur att det var samma lektion som jag skulle ha sedan, så jag fick ha lektionen då istället med den ettåriga utbildning Grafisk design. Det var kul. Vi gjorde en tidningssida, fick hitta på layouten och rubriker och sånt själv medan vi fick bilder och text. Sedan åkte jag ner på stan, inhandlade mig en lila kofta, bytte så jag fick min högra sko så nu kan jag använda mina nyinköpta ankelboots, kommer bild på dom inom kort. Jag köpte även ett stort fotoalbum som jag kan klistra in bilder i, två stora badlakan på hemtex och två örngott till Johan som jag blev kär i. Dom ska han ha hemma hos sig bestämde jag, på ena sto det: jag (och ett halvt hjärta) och på andra örngottet var det den andra halvan av hjärtat och så stod det: dig. Efter detta åkte jag och mamma ut till Birsta för att hon skulle handla lite saker. Sedan åkte vi hem och hade en mysig hemmakväll med tacos och kollade på Idol. Rätt kille åkte ut tyckte vi. Nu ska jag packa upp eftersom jag kom till Sundsvall för en timme sedan. Sedan en tidig kväll. Jag behöver sömn. Imorgon är det skola igen.. :)

Sundsvall

Nu är jag tillbaka i Sundsvall. Har kört bil hit. Det var så mörkt så jag var rädd att jag skulle bli trött så jag satte på tokhög musik och lyssnade på. Och sjöng med. Man är alltid duktig att sjunga när man är själv. Dock dansar jag inte i bilen som min f.d. danslärare gjorde. Det känns en aning riskabelt. Men jag antar att hon kunde hantera det. ;)

Nu är jag faktsikt vääldigt trött så det är bäst att jag går och lägger mig. Imorgon har vi Workshop: Dagspressredigering. Hela dagen, sedan tar jag bilen och åker hem igen med mamma. Ska käka tacos, jag fick välja :D Bara jag mamma och pappa, det blir jättemysigt.  Sedan blir det en lugn helg. Kika på film med Johan imorgonkväll och sånt mysigt :) Men det hade varit enormt kul att vara med på klassfesten! Vilken svikare jag känner mig som. Men jag hoppas ni har kul och dansa ifrån mig!

/en sömnig Sofie

Minihelg

Idag känns det som Lördag för min del. Igår åkte jag hem och jag blir hemma tills imorgon när jag drar till stan igen eftersom vi har Workshop på Fredag. Sedan får jag se om jag åker hem i helgen. Funderar faktiskt på det.

Men det vore kul att vara med på klassfesten också! Känns som att det blir tre roliga år det här. Jo, just det, igår fick vi reda på tentaresultatet också och det var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig så jag är supernöjd nu och satsar nu stenhårt på att prestera bra i den här kursen också, dock saknar denna tenat utan omfattas endast av praktiska övningar som vi betygsätts på. Detta blir kul.

I kinda like it.

Nu ska jag göra mat åt mig och mamma sedan laddar jag för Roomservice och Grey's! Yey!

Jag har bokat en biljett till New York


New York - Here I come!


Tänkte att jag skulle passa på nu när jag hade så mycket pengar. Sedan när jag bokade kom jag på att jag kanske skulle ha pratat med mamma först. Och frågat om råd. Biljetten kunde inte bokas om. Hoppsan. Får småpanik. Inser att jag inte kommer hinne hem till skolan börjar igen. Inser också att jag har aldrig varit i staden förut och nu ska jag dit helt själv! Jag.får.panik. Ni vet sån där panik som när man vet inte om man vill skratta eller gråta. Jag vaknar upp. Det var en dröm. En helt sjuk dröm. En panisklagen dröm bara för att jag är så sugen på att åka ut och resa till sommaren. Nu är jag lugn igen.

Grattis!

Nyss hemkommen ifrån stan. Gick runt med Emilie och kikade på lite allt möjligt. Köpte bara någon småsak som jag behövde. Sedan köpte jag mat och cyklade hem i denna blåst. Hade typ motvind hela vägen.

Idag fyller mormor 86 år! Så jag ska ringa och gratta henne på födelsedagen. Var längesedan jag träffade henne nu. Hon är en underbar tant! :)

Nu ska jag ställa mig och göra pannkakor och sedan sticka iväg på träning på Friskis. Kände att jag inte orkade gå så sent på dansen ikväll eftersom vi börjar 8 imorgon. Idag hade vi en lektion i tidningstypografi. Kändes rätt så slappt faktiskt. Men intressant!

Ha det bra!

Alla dessa ex!

Såg en film jag hade fått ifrån cosmopolitan: Alla hans ex. Rätt okej film, lite rolig faktiskt. Sedan var jag så trött så när slutet kom och hennes önskningar uppfylldes kom det tårar, då måste jag har varit riktigt trött för jag brukar aldrig gråta till filmer eller liknande.

Men nu ska jag sova. Ella jag ska göra lite styrkeövningar först. Imorgon ska jag på dans på friskis. Det blir skönt!

Sov gott!

Rosa Bandet



Jag har bidragit till forskningen för att besegra bröstcancer, jag tycker särskillt kvinnor ska vara extra mån om detta. Om alla skänker en liten summa så bidrar vi till något så stort. Gå in och skänk en summa, eller kanske köp försvarets hudsalva som den här månaden är rosa, eller kläder på Lindex som har framställt just för detta ändamål, eller det vanligaste: köp Rosa bandet i en affär. Jag har både sorterna.

Visste du att..
.. Bröstcancer är det vanligaste cancerformen hos kvinnor med sina hela 29,4 procent.
Det innebär att varje år insjuknar över 7000 kvinnor i denna sjukdom.
Det innebär i sin tur att 15-20 kvinnor om dagen får diagnosen bröstcancer.

Jag hoppas ni vill vara med och hjälpa till och stoppa dessa upprörande siffror.

Segisdag

Jag är riktigt seg idag, Jag och johan sov länge innan vi gick upp och åt frukost och myste på med ljus. Utanför var det storm och regn. Nu har det lagt sig tror jag.. Efter frukosten åkte Johan hem igen och det kändes som att vi skulle vara ifrån varandra jättelänge, vi är ju vana att kunna hälsa på varandra när vi har lust/tid. Men nu är det inte så längre.. Men det går bra, vi överlvde ju lumpen :) Är man kär så klarar man allt! Så det här blir lätt som en plätt!

Nu ska jag fortsätta läsa vår ena bok till en kurs: Att skriva tidning. Den känns jobbig, bara massor av text, inga mellanrum med bilder utan dom har lagt bilderna i marginalen för att få in så mycket text som möjligt. En aning jobbigt. Om någon ville veta.

Måste komma på något bra att äta till middag också. Ibland står det stilla.

Lite bilder ifrån klassfesten i Fredags:




Tredje gången gillt och två vänsterskor

Var i birsta idag igen, för tredje gången den här veckan. Nu med Johan. Total trafikstockning enda ut på E4an men efter en kvart var lös igen. Köpte en mössa, ett par skor och en tröja. Och johan kollade på telefon. (igen?!) :P Nu när jag kom hem såg jag att jag hade fått två vänsterskor, kul! Så nu måste jag dit imorgon och byta. Nu är jag skapligt less.

Nu har vi precis ätit middag, åt kyckling med grönsaker i pitabröd och sedan blir det nog bara lugnt. Iallafall för min del, får se om jag Johan pallrar sig ut med hans kompisar.  Jag kommer iallafall slappa hela kvällen! Kanske läsa lite, vad vet jag..

Ha en bra kväll!

Laddad

Nu kommer snart tjejerna hit, då ska vi beställa hem pizza, bubbla och förfesta här, sedan drar vi vidare till Malin där resten av klassen förhoppningsvis kommer. Sedan får vi se vart vi ska sedan. Underbart med helg! Laddar för fullt med musik medans jag springer runt och städar lite och så.. Tur att mamma kunde komma med lite kläder för jag hittade absolut inget som jag ville ha på stan! Lucky me!

Redovisningen av trycksaken gick bra också. Dom tyckte den såg bra ut, några småjusteringar, men vadå, det är min första sak på den här skolan. Men allas var jättefina! Ska bli roligt att se fortsättningen för alla..

Ha en underbar kväll!

Regn

Nu ska jag ut i regnet. Jag trodde det skulle bli uppehåll någon gång, men tydligen inte. Har precis duschat men tyckte inte det var någon idé att blåsa håret eftersom det kommer snart vara blött igen. Om ändå vädergudarna kunde höra mig ibland. Ja ja, vill man vara fin får man lida pin. Hrmf.
Snart helg !
Ha det bra!

Magazines

Samlade ihop några omslag som jag tycke tilltalar och inspirerar mig.



Som sagt, tipsa gärna om ni har någon favorit.

Things to do

Hade totalt glömt bort att jag skulle ut på fredag när jag var hemma sist och packade ner kläder. Mina högklackade skor ligegr i garderoben och någon potentiell överdel ligger också förmodligen hemma. Jag får helt enkelt gå ut och shoppa idag för att hitta något att ha på mig. Dock regnar det som tusan men jag ska gå ner och sedan försöka hitta rätt buss hem. Ikväll ska jag på föreläsning med Svensk form. Jag älskar mitt program! Kunde inte ha blivit mer rätt för mig. Om 2½ år kan jag titulera mig bl.a Grafisk Designer, Kommunikatör. Jippie!

På måndag börjar vi med, som sagt, kursen tidningsdesign.

Vilken tidning tycker du har en snygg framsida?

Lägger upp mina favoriter om en liten stund..

Shopping

Nu har jag varit i Birsta två dagar i rad, igår med mamma och Ellinor och idag med moster. Igår handlade jag mig en ny plattång och sedan en lampa, korgar m.m. idah köpte jag burkar, massor av ljus, en skål en skluptur som ser ut som en dansös och lite annat. Kolalde även på ett par skor som jag blev sugen på. Får se hur det blir med den saken.

Idag hade vi deadline på trycksaken och jag tror det gick bra, satt uppe och sydde till halv ett i natt, så jag var en aning trött imorse när moster frågade om jag skulle med till Birsta.



Igår var jag och mamma och åt lunch på ett ekologiskt fik i stan; Tant Anci & Fröken Sara tror jag det hette. Jättemysigt! Dit ska jag ta med mig Johan på Lördag om han kommer ner till stan. Här är deras hemsideadress. Bilden är hämtad ifrån deras hemsida.

Imorgon är jag ledig, då ska jag kbörja läsa Tidningsdesign-boken tills nästa kurs.

Ha en bra kväll!


RSS 2.0